חזרה

עובדים מרחוק מקרוב

מאת מיה אור

עבודה מהבית, שהייתה עד כה נחלתם של פרילנסרים, הפכה בעקבות הקורונה למודל תעסוקתי התופס תאוצה. עם קצת יצירתיות ופריטי ריהוט המשלבים פונקציונאליות ואסתטיקה, כל חלל מחללי הבית יכול לשמש כאזור עבודה נוח המשתלב בעיצוב הקיים.

אחרי שנגיף הקורונה טרף את כל קלפי החיים כפי שהכרנו אותם, השאלה המככבת בסדר היום העכשווי היא “איך ייראה היום שאחרי” ולא בכדי. בין אם במישור האישי, בין אם בחיי הפנאי והחברה, ובין אם במישור התעסוקה לגווניו- היום כבר די ברור שמה שהיה הוא לא מה שיהיה, לפחות בתקופה הקרובה, ושמודלים חדשים או אחרים ינחו את אופי ההתנהלות בתחומי החיים השונים. בשדה התעסוקה אחד מסממני הימים הטרופים היה מעבר לעבודה מהבית, ועושה רושם שהוא כאן כדי להישאר. בעידן טכנולוגי-מקוון מדובר במגמה שהייתה עד כה נחלתם של פרילנסרים בעיקר, אך נראה שימי הקורונה העצימו אותה לכדי מודל שילך ויתבסס במשק;  חברות מתאימות היום נהלים כדי לאפשר עבודה מרחוק, וכך גם העובדים צריכים להתאים את עצמם לעבוד מהבית על ידי יצירת תנאים נוחים שיאפשרו זאת.

נכון, חדר עבודה ייעודי אמנם אינו מצוי בכל מרחב ביתי, אך עם קצת יצירתיות אפשר לייצר פינת עבודה בכל חלל, אפילו בחדר השינה. היום קיים היצע מגוון של מוצרים המספקים פתרונות יעילים לעבודה מהבית, תוך שילוב הפונקציונאליות הנדרשת עם עיצוב מסוגנן; פריטי הריהוט המשרדיים כבר אינם בעלי חזות פונקציונאלית ׳פר סה׳, אלא כאלה שעיצובם המודרני-עכשווי מאפשר לשלב אותם היטב באסתטיקה הביתית. כך, לצד מגוון מותגים מיובאים, מציגה פיטרו מוצרים כחול-לבן שפותחו, עוצבו ויוצרו בנגריית אומן של החברה: מהם חדשים, “שנולדו” ממש בימים אלה מתוך קריאת המפה, ומהם שהינם התאמות של פיתוחים קודמים, שתכליתם להעניק מענה איכותי המותאם למציאות העבודה מרחוק, לצרכים משתנים, לשטחי חללים נתונים ולסגנונות עיצוב שונים.

שולחן עבודה הוא, כידוע, פריט חובה בסיסי, שבדרך כלל תופס נפח לא מבוטל מהחלל. ומה עושים כשהמרחב הקיים מצומצם ואינו מאפשר להציב שולחן עבודה “רגיל”?  בפיטרו אנחנו מציעים לכך מספר פתרונות, מהם אפשר לבחור את זה המתאים למשתמש ולחלל אותו מייעדים לשמש כחדר או כפינת עבודה.